Klik = Begin

klikt u maar!
klikt u maar!
klikt u maar!
 

Huishoudelijke mededeling: vanaf 2004 verandert de foto hierboven als je op de linkjes in de tekst klikt. Klikken op de plaatjes rechts heeft hetzelfde effect. Dat dan weer wel.

Het eerste weekend was 20 mei, inderdaad Hemelvaart, maar wij vonden de Westeinder ook een leuke bestemming. Via het IJ kwamen wij bij Spaarndam, waar - altijd een belangrijk moment - de Poppenhoek in gebruik werd genomen.
De eerste dag kwamen wij niet verder dan Haarlem, waar een stel moedige jongetjes het nog ijskoude Spaarne in dook. Daarvan rilden ze nog lang en ongelukkig dus werden er vanaf de Anita II handdoeken ter beschikking gesteld.
Te Kaag Dorp bezochten wij een verre neef van Ja of Sa die daar slager is. Maar naast de Kager Slager woont een watersportwinkel, waar wij voor het eerst dit seizoen het grote pompmysterie, ook wel bekend als de Zaak Jabsco, voorlegden aan deskundigen. Een weekend lang dachten wij te weten wat de oorzaak is dat onze Jabsco wel teringherrie maar geen druk maakt. In de winkel vonden wij een speciaal papier van Jabsco over een relais dat wij nooit hadden gezien.
Later legden we aan op de Westeinder en verdwenen alle meisjes hun bedje in. Ma van Ha was zelfs niks lekker. Onder de mannen aan dek heerste vervolgens een suïcidale stemming die werd bestreden met het ogen in lijnen splitsen. Later werd het toch nog leuk, dankzij een wedstrijd oog om paal gooien.

vorige | volgende